Dit ben IK… opkomen voor jezelf!

Training voor jongeren die graag willen leren voor zichzelf op te komen.

In deze training leer je hoe jij je zelfvertrouwen kunt vergroten hoe jij je sociale en assertieve vaardigheden kunt versterken. Je ontdekt dat er meerdere mogelijkheden zijn om voor jezelf op te komen op een manier die bij jou past.
Je krijgt inzicht in je eigen manier van reageren en je leert je grenzen aan te geven en te zeggen wat je wilt, denkt en voelt.

Aan de hand van eigen ervaringen oefen je met nieuw gedrag waardoor je zelfvertrouwen gaat groeien. De training is heel praktisch en gaat uit van het ‘learning by doing’ principe.
Aan de hand van jouw leerdoel ga je aan het werk tijdens de training. In iedere bijeenkomst is gelegenheid om situaties in te brengen waar jij moeite mee hebt in het dagelijks leven.

Na de training kun je beter op een goede manier voor jezelf opkomen en is het omgaan met kritiek minder moeilijk voor je. Tijdens de training werken we met rollenspel, oefeningen en bieden we je theorie aan zodat je ook begrijpt hoe het werkt.

De volgende thema’s komen o.a. aan de orde:
• Jezelf presenteren, non-verbaal en verbaal
• Opkomen voor jezelf
• Samenhang tussen gevoelens en gedachten
• Nee zeggen, grenzen aangeven; hoe doe ik dat vriendelijk en toch direct?
• Hoe ga ik om met kritiek ontvangen en zelf kritiek op iemand geven?

Duur van de training: 6 bijeenkomsten van 1 ½ uur

 
 
 
Els Jansen,Pedagogische trainingen & Opvoedingsondersteuning Schipsloot 23 9919 AT Loppersum, 0644357117, info@elsjansen.nl shared on wplocker.com