Reizen langs de regenboog

We leven in een maatschappij waarin steeds minder ‘vrije ruimte’ lijkt te bestaan. Tijd en ruimte, die helemaal voor jezelf is. Waarin niets hoeft en je je even af mag sluiten voor alle prikkels van de buitenwereld. Ook kinderen moeten vaak al vroeg meelopen in het strakke ritme van een tijdschema. Juist voor hen is het zo belangrijk dat zij de rust binnen zichzelf (leren) vinden. Kinderen hebben veel fantasie en komen vaak, gemakkelijker als volwassenen, dicht bij zichzelf. Regelmatig mediteren helpt kinderen sneller de rust en balans in zichzelf te vinden en van daaruit om te gaan met alles wat zich op hun pad aandient.
Wat leren ze?

Aan de hand van korte meditaties, ontspanningsoefeningen, kringgesprekken en vrije expressie, leren de kinderen in 10 lessen wat meditatie voor hen kan betekenen. Zo leren ze bijvoorbeeld goed te aarden (gronden), hun eigen aura schoon te maken en energie te laten stromen. Ze krijgen handvatten aangereikt, die ze goed kunnen toepassen in hun dagelijks leven.

Duur van de training: 10 bijeenkomsten van een uur
Aantal deelnemers: max. 10

 
 
 
Els Jansen,Pedagogische trainingen & Opvoedingsondersteuning Schipsloot 23 9919 AT Loppersum, 0644357117, info@elsjansen.nl shared on wplocker.com