Trainingen

Voor veel mensen is het volgen van een training of cursus een grote stap. Soms ken je andere deelnemers maar vaak ook niet. Het vraagt een open houding en je kwetsbaar op durven stellen. Dit is niet altijd gemakkelijk.
In ons werk besteden we veel aandacht aan de uitstraling en sfeer in de groep of het klaslokaal. Voor kinderen en jongeren is het zich goed en prettig voelen in een ruimte een absolute must om te kunnen leren en zich te ontwikkelen. Dit geldt ook voor ons, volwassen mensen! Je comfortabel voelen, behaaglijk en op je gemak is een voorwaarde om je open te kunnen stellen. Om van anderen te leren en om jouw kennis en ervaring te delen zodat anderen daar weer van kunnen leren.

Ik noem mijn trainingen vaak ‘keukentafeltrainingen’. Gesprekken aan de keukentafel vinden in het dagelijks leven iedere dag plaats. Spontaan maar soms georganiseerd naar aanleiding van een gebeurtenis of een dilemma. Het zitten rond een keukentafel creëert vertrouwelijkheid, rust en ruimte om te praten en te luisteren naar elkaar.

Alle trainingen worden gegeven aan mijn keukentafel. Daarnaast biedt mijn tuinkamer ruimte om in wat kleinere groepen te werken. Ook biedt mijn grote besloten tuin alle ruimte om buiten te kunnen trainen. Hier maak ik vooral gebruik van tijdens mijn trainingen aan kinderen. Alle trainingen worden ook gegeven in Winschoten vanuit een psychosociaal centrum waar ik met meerdere collega’s samenwerk.

 
 
 
Els Jansen,Pedagogische trainingen & Opvoedingsondersteuning Schipsloot 23 9919 AT Loppersum, 0644357117, info@elsjansen.nl shared on wplocker.com